25 de setembre de 2011


Racons de patrimoni: Visita a Can Pasqual



Aquest any Can Pasqual ha estat escollit per l’Associació d’Amics del Castell de Gelida (AACG) per celebrar-hi la jornada “Racons de patrimoni”, el dia 25 de setembre, coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni (EHD).

Més de 250 persones han assistit a l’acte que ha comptat amb la presència del cantautor vilafranquí Paton Soler que ens ha ofert un repertori de cançons populars i franceses acompanyat de la seva guitarra i de la participació espontània de part del públic.

Abans però, s’ha pogut fer un passeig pels entorns de la masia i el seu jardí romàntic de finals del segle XIX. Des de Can Pasqual, a més, hem aprofitat l’ocasió per obrir les portes del celler de la casa. Un espai molt vinculat a l’activitat agrícola familiar i que va estar en funcionament fins a l’any 1994.



En la visita, a part de les instal·lacions pròpies per a la elaboració de vi i d’un recull d’eines conservades a la masia, s’hi han pogut trobar uns plafons explicatius elaborats per la família sobre la història de la masia, la vida a pagès, el cultiu de la vinya i l’impacte de les noves infraestructures sobre l’entorn agrícola, a més de l’exposició “La vida rural i les masies a Gelida” cedida per l'AACG.

I per acabar l’acte, coca i cava per tothom i una bona estona per compartir entre tots els assistents. Un bon final per una vetllada d'allò més especial i emotiva.

En definitiva, tot un èxit!

També se'n parla a...
Vadevi. El diari dels vins catalans
Bloc del Daniel Garcia Peris





Punt de trobada: A les 18h a Can Pasqual
Per apuntar-s’hi: Contactar amb el Centre d'Interpretació del Castell
al Tel.93 779 01 46 (places limitades)

Se'n fa ressò a...
Castell de Gelida (13/09/11)
La Fura (23/09/11)