Vinya

Superfície de vinya: 43ha (35ha a la mateixa finca i 8ha que es porten en parceria)
Edat de la vinya: fins a 41 anys (l'edat mitjana és de 21 anys)
Alçada: entre els 80m i els 400m sobre el nivell del mar

La superfície de vinya de la finca de Can Pasqual està ocupada en un 90% per varietats tradicionals del Penedès, perfectament adaptades a la nostra zona i que per tant requereixen una mínima intervenció sobre el medi. D'aquestes, el xarel·lo n'és la més abundant (58%), seguit de la Parellada i el Macabeu, com a varietats blanques, i l'Ull de Llebre, com a negra. La resta, un 10%, és Merlot, una varietat negra molt ben adaptada al nostre clima, i Chardonnay, un raïm blanc que en les nostres condicions potencia notablement la seva expressió.

Tant pel què fa a les pràctiques de cultiu com des d'una perspectiva tècnica, busquem ser sempre el màxim de respectuosos amb l’entorn i aprofitar el que la natura ens ofereix. Es per aquesta raó que, des de ja 10 anys, no fem ús de cap tipus d'insecticida i que formem part del projecte VitiBio, iniciativa de l'ADV Penedès superior, per una viticultura sostenible mitjançant la millora de la biodiversitat, la conservació dels hàbitats, la integració paisatgística i els recursos hídrics i naturals. En aquests moments un 35% de les nostres vinyes tenen la certificació CCPAE (cultiu ecològic).

Amb aquest mateix objectiu, apostem per mantenir i recuperar totes aquelles tècniques tradicionals, apreses dels nostres avantpassats, que ens hi puguin ajudar, però alhora també per utilitzar el què la tecnologia més innovadora i integrada amb el medi posa al nostre abast.