3 de juny de 2012


Visita a la vinya: Temps d'esporga



A la caminada d'avui hem anat veient les diferents tasques que es duen a terme a la vinya a la primavera en un recorregut que ens ha portat fins al riu per conèixer, a través dels elements que s'hi conserven (la rasclosa, els canals, etc), la seva vinculació amb la història del municipi. Hem parlat, també, dels rellotges de sol que s'hi poden trobar, entre ells el rellotge de Can Pasqual, de l'any 1808 i que es conserva a la façana de ponent de la masia. I del pou de glaç que es trobava emplaçat a la vinya que porta el seu nom.

També se'n parla a...
Ràdio Gelida. "El ritme de la vila" del 09/06/12, a l'espai de tertúlia (Ernest Roca i Enric Carafí en parlen a partir del minut 1:44:23)





En aquesta segona caminada del cicle d’activitats “Descobreix Gelida”, organitzada conjuntament amb els Amics del Castell de Gelida, us volem acompanyar altre cop al llarg d'un passeig per les vinyes de Can Pasqual per aprofundir una mica més en el coneixement dels diferents elements històrics, culturals i naturals que en formen part i alhora també de les tasques que s'hi desenvolupen a la primavera, una època determinant pel què fa a la qualitat del raïm de la collita que s'apropa.

Punt de trobada: A les 10h a Can Pasqual
Per apuntar-s’hi: Contactar amb el Centre d'Interpretació del Castell
al Tel.93 779 01 46 (places limitades, inscripció fins el dia 1 de juny)

Se'n fa ressò a...
Castell de Gelida (28/05/12)
Castell de Gelida (29/05/12)
Enoturisme Penedès. L'aroma d'una terra