18 de maig, ruta de les masies de la plana a Gelida

Can Pasqual, compromesos amb la recuperació del patrimoni vitícola

El passat 11 de maig es va presentar a Gelida l'última publicació de l'Associació d'amics del Castell (AACG), "Descobreix Gelida. La ruta de les masies". És un quadern viu que proposa tres rutes en les que és possible anar ampliant la informació a mida que camines, endinsant-nos en aspectes com la història de les masies, l'evolució geològica del territori, la flora, la fauna, les labors agrícoles, la toponímia... Des de Can Pasqual hi hem col·laborat aportant la perspectiva agronòmica i d'integració del cultiu amb l'entorn.

És una guia que neix després del cicle d'activitats realitzades darrerament de forma conjunta entre Can Pasqual i l'AACG en relació al patrimoni i la viticultura, en les que, a partir de varies caminades per l'explotació en diferents èpoques de l'any, hem pogut acostar-nos al cultiu de la vinya i a l'elaboració del vi alhora que descobríem, a través dels diferents elements que s'hi conserven, la història del nostre municipi.

Aquesta presentació es completarà el dissabte 18 de maig, coincidint amb Dia Internacional dels Museus, amb la realització d’un dels recorreguts proposats: el de les masies de la plana, amb sortida i arribada a Can Pasqual. Ens hi trobarem a les quatre de la tarda per començar el camí, i al final, les portes celler-museu de la masia seran obertes per visitar-hi l'exposició “La vida rural i les masies a Gelida” cedida per l'AACG. Aprofitarem l'ocasió per presentar, tot fent un tast, el nou OXIGEN 2012.

Amb aquesta activitat es vol donar a conèixer el potencial excursionista de la zona en relació a un patrimoni tant destacat com són les masies, i encara més aquelles que avui segueixen actives i ens ofereixen els seus productes, i el paisatge que fan possible.

Podeu fer la preinscripció al Centre d’Interpretació del Castell fins el divendres dia 17,

trucant al 93 779 01 46,
o enviant un correu electrònic a ci@castellgelida.org
(si esteu interessats en obtenir un exemplar del quadern us informaran de com fer-ho)

Assistència només sota inscripció. L’activitat és gratuïta.

I recordeu que, a més d'arribar-hi en cotxe, també podeu fer-ho en tren (veure indicacions).